2020-06-22 1311 views
父親節,難離難捨想抱緊些,決定買個蛋糕孝敬下老豆。九龍城人每逢佳節買蛋糕都要去Tony Wong, 因為質素咁耐以黎都保持到,雖然價錢貴左好多,但都係我一家既不二之選。今次揀左經典既Gold Medal, 即係朱古力蛋糕。1磅蛋糕盛惠$480,肉赤。蛋糕附上朱古力牌寫住Happy Father's Day, 老豆見到都開心。雖然睇落好細,不過我地一家食完都覺得好飽。蛋糕有唔同layer, 展現出幾種朱古力味既層次同口感,好豐富。而且唔會太膩,可能係加左茶落中間,食落解膩同有種fresh 既感覺。惟一缺點係餅底太厚,係成個蛋糕美中不足既影響。你話值唔值,我覺得係香港要搵一間質素高而穩定既蛋糕店唔係容易事,俾多幾十買個質素保證,我覺得可以。咁當然平多一百幾十作為消費者既我就最開心,不過後果可能係會買多左,食肥左。祝父親節快樂!
父親節,難離難捨想抱緊些,決定買個蛋糕孝敬下老豆。

祝父親節快樂!
gold  medal