2018-12-24
同屋企人食飯,9成都係食中餐,今次都唔例外,今次人唔算多,所以我地主要叫D份量少嘅食物為主.片皮鴨半隻👌🏽就咁睇佢好似烤過龍,D皮都黑黑地,但食落去D肉都唔會好乾,鴨肉味幾突出,但都係偏油同埋皮未夠脆,算係中規中矩的菜式賽螃蟹 小 😋😋😋蛋白好滑口感兼備,D芡做得好好,唔會"杰"到"畢"唔到,個醋加落去令成碟野味道更豐富,酸酸地好開胃,值得叫京燒羊肉 😐可能對佢有太高期望,結果換來一樣咁大的失望,佢羶味夠,但肥瘦分布唔平均,羊肉口感太韌,有D似食緊黑炭,大家都唔係太想KO佢蟹粉炒粉皮😋😋第一次食呢個配搭,其實唔係太睇到蟹粉響邊度,粉皮熱食原來都唔奇怪,粉皮仲好滑,加埋蟹粉鹹香都幾特別,不過依然油份偏多,同埋唔係個個都接受到囉~哈小籠包😋😋小籠包入面有超多湯👍🏻👍🏻 皮未算薄但因為裡面好多湯,所以唔會覺得好似食緊面粉咁,裡面D肉都好夠味,加上一籠有10隻,抵玩~~~酸辣湯 中👌🏽份量超多!呢碗野味道好正宗,而且拔絲蘋果😋😋😋😋😋個拔絲蘋果係我是日推介!佢外面係脆脆地入面係仲暖暖地㗎!!當然拔絲的話就一定甜到漏,所以每件呢個size一人一間唔好過量剛剛好,返到屋企都仲係好回味,哈哈高力豆沙
片皮鴨半隻👌🏽
賽螃蟹 小 😋😋😋
京燒羊肉 😐
蟹粉炒粉皮😋😋
小籠包😋😋
酸辣湯 中👌🏽
份量超多!呢碗野味道好正宗,而且
拔絲蘋果😋😋😋😋😋
高力豆沙👍🏻👍🏻👍🏻
好多人都叫呢個我地梗係唔執輸,事實上佢都做得幾好,唯獨上菜時未夠熱同埋裡面D豆沙可以做到爆餡會比較好,咁樣就唔會好似只係食面粉咁,不過佢勝在唔會太甜,食多粒都無問題