從熱鬧既大路轉入冷清既小街,依間東北菜館如果唔係朋友介紹我諗都唔會識搵到果到!坐係門口等既人絕對多過成條街其他既人加埋,如果晏左黎真係等30分鍾條隊先郁一郁都唔出奇,但係佢既北京填鴨唔會令你失望!店入面不大,而且位置有d窄;如果兩人來吃的話叫多幾樣餸真係會擺唔哂,食得十分狼狽。首先介紹萬眾期待既北京填鴨,大家千祈唔好等d野上齊影完相先食,如果凍左先食佢個香味同汁都會有影響!皮同肉中間鎖住左好多汁同油,再沾上特製既醬汁同用一塊餑餑皮包住擺落口,d油脂同肉汁就會係口入面爆出來,依道餸絕對停唔到口!另外十分滿意既中有雞絲粉皮,粉皮十分爽滑而且非常晶瑩剔透,醬汁非常濃厚,再同d青瓜撈埋一齊,口感同味覺一流!至於擔擔麵就不太特別,麻多於辣,豬排也就是豬排。羊肉餃的羊肉味十分重!但店鋪出名都是小菜類、擔擔麵同餃子並不是必吃!

北京填鴨(半隻)12塊皮
雞絲粉皮

至於擔擔麵就不太特別,麻多於辣,豬排也就是豬排。
排骨膽膽麵

羊肉餃的羊肉味十分重!
京蔥羊肉餃

但店鋪出名都是小菜類、擔擔麵同餃子並不是必吃!
2018-05-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
北京填鴨(半隻)12塊皮
雞絲粉皮
  • 北京填鴨,雞絲粉皮