2020-05-19
好耐無寫食評啦, 一食完呢間即刻好想介紹俾大家!長話短說, 炸魚皮 ($28) 好新鮮好脆口, 食左2個鐘先開始林咋!湯底揀左個最普通 "理想點鮮" ($58), 以為簡簡單單牛骨湯, 點知好足料! 有兩大夠牛骨, 仲有D牛腩同蘿蔔, 滾左勁耐都唔見油, 真係好高質! 餐廳桌面上面有一大張牛MAP, 標籤返唔同部位既名稱, 同埋要6幾耐既時間跟住標籤既秒數黎6, 塊牛真係好好味!重點推介橫隔肌 ($48), 牛朴肉 ($48) 同 牛駝峰 ($48), 牛味方面唔夠突出, 但係口感好特別, 大家都可以試下! 另外都叫左鹽燒牛舌串 ($48 兩串), 好爽口, 雖然咸左少少... 但至少唔係出面好普通既孜然味 飲品方面只係叫左支菊花桂圓露 ($15), 甜D, 感覺普普通通la~推薦返醬料有個秘利牛肉汁, 係呢到打邊爐, 真係唔使點豉油!
橫隔肌, 牛朴肉, 牛駝峰