2021-04-16
在NANA的朋友的大大力推薦下 終於試咗鮮芋仙甜品🍮友人不斷重複牛奶冰好正一定要試 仲有上面啲麻糬好食到過份😻聽到咁 NANA嘅甜品胃就開動咗!雖然成日都講期望越大失望越大 但呢一句絕對唔適合鮮芋仙本仙✨(🤣好似太誇張。。)-芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $52大家一見到$52嘅甜品係咪有少少卻步呢 覺得何幾何時普通甜品都要50幾蚊一碗🤨咁你就大!錯!特!錯!啦 因為呢一款牛奶冰絕對係2-3份量(如果食飽飯4人可能都可以😗)甜品放落枱嗰下 NANA真係嚇親 成盤甜品就在眼前👀好啦廢話實在太多 講吓入邊有咩配料先:牛奶冰、原味麻糬、黑糖麻糬、雞蛋布甸、杏汁布甸、黑糖啫喱、小麻糬、雲呢拿雪糕!✨足足8種配料 每種份量都好足夠 2個人食絕對唔需要爭!💞-NANA最鍾意食就係黑糖味麻糬 好軟糯好煙韌 黑糖味濃!牛奶冰上亦有黑糖汁 但因為牛奶冰本身都有甜味 所以再加埋黑糖汁 就略嫌太甜 但愈食愈底甜味都會減少 所以唔洗太擔心😉-NANA配料排名(頭5名):1 黑糖味麻糬2 雞蛋布甸3 原味麻糬4 黑糖啫喱5 小芋圓-整體來講 成盤(係啊要用個盤字🤣)甜品都冇咩大伏(除左個人喜好唔係好鍾意食杏汁布甸🙂...
芋薯圓Q麻糬牛奶冰 $52
NANA配料排名(頭5名):
1 黑糖味麻糬
2 雞蛋布甸
3 原味麻糬
4 黑糖啫喱
5 小芋圓
整體來講 成盤(係啊要用個盤字🤣)甜品都冇咩大伏(除左個人喜好唔係好鍾意食杏汁布甸🙂...)仲達到高水平‼️而且 份量大 價錢相宜 絕對試得一試 推薦💯