2008-05-20 4 views
自從上一次試完個巴基斯坦咖哩後, 師傅就好似怕左佢咁, 所以好耐都冇再黎過, 前晚師傅忽然興起想食咖哩, 加上師妹又想食咖哩, 咁啱佢又未黎過, 所以一行三人再次光顧!由於都比較夜所以唔使等位, 入到去大把位, 伙計招呼坐底, 三人即刻商量食咩咖哩先, 而師傅又再一次向個伙計而類似老闆嘅人查詢, 睇下有咩香辣咖哩啱師傅胃口, 而佢就介紹左勿道拿士咖哩, 同樣地佢亦介紹左馬來西亞咖哩比師妹, 所以最後要左個勿道拿士咖哩牛腩, 馬來西亞咖哩牛肉同埋特色咖哩肥牛, 再後加一客沙爹串燒雞肉!閒談左左一陣, 率先登場嘅係沙爹串燒雞肉, 雞肉係好滑好鬆, 加上熱辣辣, 幾吸引, 可惜係沙爹唔夠香, 似花生醬多少少, 如果要食串燒師傅相信呢度唔係最佳選擇; 再等一陣三款唔同咖哩同一時間例陣出場, 師傅當然急不及待去試下個勿道拿士咖哩牛腩, 勿道拿士咖哩話說係中辣, 食落口有d香辣嘅感覺, 但師傅當然唔覺得佢辣, 如果要同巴基斯坦咖哩比, 後者真係辣好多, 不過依舊惹味, 而牛腩好腍好鬆好入味, 正呀; 而馬來西亞咖哩都係屬於中辣, 不過咖哩裡有青檸味, 所以師傅就唔鍾意喇, 但見師妹吃得津津有味,

閒談左左一陣, 率先登場嘅係沙爹串燒雞肉, 雞肉係好滑好鬆, 加上熱辣辣, 幾吸引, 可惜係沙爹唔夠香, 似花生醬多少少, 如果要食串燒師傅相信呢度唔係最佳選擇; 再等一陣三款唔同咖哩同一時間例陣出場, 師傅當然急不及待去試下個勿道拿士咖哩牛腩, 勿道拿士咖哩話說係中辣, 食落口有d香辣嘅感覺, 但師傅當然唔覺得佢辣, 如果要同巴基斯坦咖哩比, 後者真係辣好多, 不過依舊惹味, 而牛腩好腍好鬆好入味, 正呀; 而馬來西亞咖哩都係屬於中辣, 不過咖哩裡有青檸味, 所以師傅就唔鍾意喇, 但見師妹吃得津津有味, 就知道唔差, 而牛(月展)係非常之腍, 鬆軟無比; 特色咖哩肥牛就係屬於唔辣, 咖哩好香, 而肥牛好薄好鬆, 薯仔入味, 正!

總括黎講呢度嘅咖哩質素真係好出色, 咖哩種類又多, 要辣有辣, 要唔辣又有唔辣, 掂; 服務態度又好, 伙計又有禮貌, 仲會全自動添水, 未使主動叫佢加水, 係環境細小小, 稍嫌坐得冇咁舒服; 價錢相宜, 平均都係五十幾蚊一份咖哩, 都算抵食! 今次一行三人全程食牛, 成班牛怪咁, 如果比盧冠庭聽到又話師傅地唔環保喇, 不過下次一定會再黎!
$80 (Dinner)
  • 勿道拿士咖哩
  • 巴基斯坦咖哩