我哋好耐冇試過打邊爐!今晚嚟到沙田中心嘅牛摩😊 呢度係一人一鍋,日式放題我哋揀咗嘅牛肉係美國牛板腱湯底我哋叫咗雞白湯同埋豬骨湯。食物嘅重點我哋當然放喺牛肉😊牛板腱有高蛋白含量,味濃牛肉一入口,好有驚喜!牛板腱部位位於牛的肩甲部位,肉質中間含有肉筋,有不錯的彈性,並且脂肪含量極低,蛋白質含量高,唔想太油膩但係又好鍾意牛嘅人,呢個係一個好好嘅選擇!除咗牛板腱肉之外,這一餐令我哋好喜歡嘅,就係牛摩飯😊 牛肉、紫菜、洋蔥及調味超夾,加埋溫泉蛋,飯口感更加滑😊其他食材都係優秀!尤其係海鮮,帶子同埋青口都好好味,鮮甜多肉飲品方面選擇都好多,汽水、梳打水、果汁、蘋果綠茶、玄米茶綠茶茶包等等都有,熱咖啡機都有呢一餐嘅尾聲我哋都食咗自助餐嘅甜品,估唔到質素都OK喎!尤其是綠茶雪糕及Chocolate brownie也很不錯😊開心滿足嘅一餐

我哋揀咗嘅牛肉係美國牛板腱

湯底我哋叫咗雞白湯同埋豬骨湯。
食物嘅重點我哋當然放喺牛肉😊
牛板腱

牛板腱有高蛋白含量,味濃
牛肉一入口,好有驚喜!

牛摩飯
溫泉蛋

呢一餐嘅尾聲我哋都食咗自助餐甜品,估唔到質素都OK喎!
尤其是綠茶雪糕及Chocolate brownie也很不錯

😊開心滿足嘅一餐