2019-05-03 173 views
鍾意食牛嘅我,今次試咗一間 熱石牛排🥩做主題嘅"牛極"行入店內已經聞到陣陣香濃嘅牛味!未食都流哂口水🤤近門口放咗部購票機,有個職員細心講解介紹,好似日本嗰啲拉麵店咁,裝修都幾日式feel。買完飛就去拎飯、湯和醬油。自助區 沙律、餐湯,白飯任裝👍🏻👍🏻是日餐湯係蕃茄牛肉湯,超濃茄味仲帶有肉香好開胃喔!牛排拎到來時用一張餐紙蓋住,防止啲油四處飛彈! Honey點咗西冷排,牛排🥩係塊熱石板上吱吱渣渣,好似叫我地快啲食佢啦!😁嘩!肉味十足,西冷好食之處在於好味又有咬口,飽足又滿足。我就點咗牛肋骨排,比較厚身大大嚿,切開見到脂肪分佈均勻,食落較鬆軟,同樣好有肉味,我個人喜歡呢個多啲。
是日餐湯係蕃茄牛肉湯,超濃茄味仲帶有肉香好開胃喔!

牛排拎到來時用一張餐紙蓋住,防止啲油四處飛彈!
嘩!肉味十足,西冷好食之處在於好味又有咬口,飽足又滿足。