2023-07-11
之前都聽過呢間牛油果迷必去既餐廳, 今日經過西環, 終於一嘗Verde Mar, 餐廳環境超有墨西哥風情, 除咗外面有幅樹懶壁畫, 餐廳入邊仲有好多熱帶公仔,同播住啲民族歌曲 🎶 我就叫左Fish Ceviche with Avocado 🥑 用青檸汁同特製墨西哥醬汁(Pico de Gallo) 去醃左啲魚生, 酸酸微微, 非常清新, 加埋牛油果口感更加豐富Super Nachos用咗鑊仔上既烤起司辣味玉米片,玉米餅非常脆口, 啲芝士仲可以拉絲, 上面仲有一大pat 牛油果蓉, 超有誠意Signature fried Chicken 炸雞非常香口, 外層炸到金黃色, 都保留到入邊嘅肉汁, 用咗超多醃料醃咗超過24小時, 所以都幾入味👍Avocado ice cream 個賣相超精緻, 模仿返牛油果嘅模樣, 用咗真牛油果皮裝住啲雪糕, 上面嘅牛油果核就用咗芒果製作而成, 整體口感幼滑, 完全冇顆粒感, 牛油果味濃郁😋
我就叫左
Fish Ceviche with Avocado 🥑