2022-05-05
晚上約左朋友去K11 musea,原本以為要破戒,點知都竟然揾到間低碳餐廳,仲要坐得好舒服~! 餐廳主打牛油果菜式,搭配其他健康蔬果,好特別!🔸️Avobar Cobb salad $148- 色彩食材豐富,入面有牛油果,芝士,粟米,蝦仁,煙肉等等,肉類即時烹煮,入口尚熱,就算晚上食草減肥都唔覺得慘慘豬。沙津沒有加太多調味料,能食到食材新鮮原味。最特別係佢個流心蛋,一咬開會噴蛋汁! ✅生酮/低碳人士🔸️The Ultimate toast $138(跟餐配湯/面包/飲品)- 很有趣的組合! 餐盤中有5-6種口味的餡料或醬汁可供搭配多士食用。每款都夾雜牛油果,最喜歡的是牛油果牛油! 入口即化,有牛油果味之餘牛油香亦重! 超特別!🔸️Green Machine $58- 類似五青汁,有菠蘿汁,西芹汁等等,質地較稀,十分健康。🔸️5星⭐評分好食指數:⭐⭐⭐⭐整體份量:⭐⭐⭐性價比:⭐⭐⭐打卡度:⭐⭐⭐餐廳環境:⭐⭐⭐⭐✅生酮/低碳人士✅適合想坐底傾計的朋友#food #foodie #foodporn #foodphotography #foodpics #foodstagram #foodblog
🔸️Avobar Cobb salad $148
✅生酮/低碳人士
🔸️Green Machine $58
- 類似五青汁,有菠蘿汁,西芹汁等等,質地較稀,十分健康。
🔸️5星⭐評分
好食指數:⭐⭐⭐⭐
整體份量:⭐⭐⭐
性價比:⭐⭐⭐
打卡度:⭐⭐⭐
餐廳環境:⭐⭐⭐⭐
✅生酮/低碳人士
✅適合想坐底傾計的朋友
#food #foodie #foodporn #foodphotography #foodpics #foodstagram #foodblogger #foodstylist #foodart #foodlove #foodshare #foodphotos