2019-09-04 453 views
今日放工嚟到數碼港,諗住睇吓有咩好食。開 睇吓,見到間越南鋪頭七折優惠,咁抵梗係要去試吓啦。兩點開始行落去, 餐廳人流唔算多,只有兩三台坐有人。可能係因為落雨又係weekend嘅關係啦。Anyway 我哋叫咗一人一碗生牛肉河粉,椰青,同埋牛油雞翼。5分鐘唔使就上到菜,好有效率。咁快上到一開頭都驚驚地,但係食落味道又正常喎,拍得住連鎖越南河粉嘅質素,並唔係網上某D食評話嘅咁難食喎,碗粉又大碗,夠抵食。最驚喜嘅係個牛油雞翼,佢啲蒜蓉多到滿寫咁滯,賣相好特別。調味足夠,香脆好食。會太鹹得來又入味真係幾正。椰青又大,又鮮甜,又有滑嘅椰青肉。總括來講,下次再來數碼港都會考慮依間餐廳。

椰青又大,又鮮甜,又有滑嘅椰青肉。

總括來講,下次再來數碼港都會考慮依間餐廳。
牛油雞翼
牛油雞翼