2023-04-07 228 views
第三次泥到犇道食晚餐,真係好高質,忍吾住都要係重要嘅一刻泥食個斧頭扒4人set !犇道環境其實越泥越舒服,由開頭行田園風到宜加改做扒房風,暗暗嘅環境,播住jazz咁真係好有fu一坐低就先上個頭盤:風乾火腿火箭菜多士同蘑菇湯風乾火腿同火箭菜好夾,味道好香口感又脆,多士就好脆身,蘑菇湯味道好creamy,真係好得👍🏼之後就上Main course~Tomahawk Set,雙斧頭扒:巨型牛斧頭扒同豬斧頭扒,陪埋即炸粗薯條。牛扒同豬扒都好juicy,都係熟度啱啱好,唔會太煮過。配埋即炸粗薯條,好香脆,同扒一齊食真係好正。麵食我地叫左鮮帶子龍蝦汁手工意粉。麵條好彈牙,鮮帶子同龍蝦汁味道好濃郁,真係好好食。而且,啲鮮帶子好新鮮,味道好鮮甜。最後就係飲品啦。叫咗1/ 粉紅富士山下同梁山伯與祝英台。粉紅富士山下就係士多啤梨鮮打奶昔,味道好濃郁,而且好滑口,士多啤梨味道一啲都吾會覺得好假,開胃之選2/ 梁山伯與祝英台就係蝶豆花芒果梳打特調,味道好清新,同埋顏色真係好靚~ 打卡一流!3/ 兔跳,啫係水蜜桃香橙梳打特調,味道好爽口,真係好適合食左油膩野之後飲今晚可以嚟到犇道食野真係好正! 味道同口感都好正

一坐低就先上個頭盤:
風乾火腿火箭菜多士同蘑菇湯

之後就上Main course~
Tomahawk Set,雙斧頭扒:

配埋即炸粗薯條,好香脆,同扒一齊食真係好正。

麵食我地叫左鮮帶子龍蝦汁手工意粉。

最後就係飲品啦。叫咗

今晚可以嚟到犇道食野真係好正!
味道同口感都好正,食材都好新鮮,最開心嘅係可以係到見證住一個一個人生嘅happy moment,滿載住美好回憶嘅餐廳,吾知下一次又係幾時呢?