2018-08-12 99 views
早排既周末,經常要一大早就陪呀媽出去千色附近辦啲事😢所以亦多左好多機會係教育路一帶搵食。食粥同點心食到厭既呀媽,提議食呢間台灣麵,本身我想一人一碗既,但我媽不知哪來既想法,叫我點一份主食一份小食share~仲話一陣要係教育路掃街🤣咁好啦!我地點左三寶麵,啫係牛腩、牛筋、牛肚三寶,揀左粗麵,例牌走青💁🏼‍♀️台灣三寶麵 💰HKD 61跟餐轉台式特飲珍珠奶茶💰+HKD 4牛腩入味而且夠淋身,牛筋膠質感好強、味道濃濃,牛肚乾淨爽口👍🏻👍🏻麵質就係正常水準,唔會淋到爛🍜值得一提既係👉🏻佢個湯底好重牛肉味,但又唔會太咸,呀媽喝住我都繼續chur住飲曬🙈牛牛既三寶麵黎講,佢唔算貴,而且份量足料!我下次會堅持一人一碗😂唔要咩share囉🤭酸辣鳳爪💰HKD 35至於鳳爪,我咬左一口之後發現,咦,無骨既,跟著掂都唔敢掂碟野😂🤭呀媽可以獨享,佢話少少酸但完全唔辣,不過質感爽口,唔介意無骨既話其他人食用上係幾方便既😂但我介意🤭🤭總結係,牛牛麵類,絕對有下次🐮😍🐮😍

台灣三寶麵 💰HKD 61
跟餐轉台式特飲
珍珠奶茶💰+HKD 4

麵質就係正常水準,唔會淋到爛🍜

酸辣鳳爪💰HKD 35

總結係,牛牛麵類,絕對有下次🐮😍🐮😍