2017-10-14
今晚同朋友慶祝生日,食咩緊係壽星女揀,佢最鐘意打邊爐,千挑萬選揀左牛陣。平日早到唔洗等位,但8點後開始多人就要等。好彩我地都算早,即刻就入得。嚴選牛肉$179加一--我地揀左中等價位既牛,仲可以包埋豬柳肉同豬肋肉。一上菜先嚟3碟肉,2牛1豬,牛肉都ok唔會太肥,都有牛味,唔會好鞋。豬肉令我有驚喜,估唔到都幾靚,而且唔會好薄,啱啱好,都好好食叫左2轉。之後上既牛同豬肉都同第一次差唔多。湯底揀左壽喜燒,真係每次必叫壽喜燒配料都係丸、菜、豆腐、腸仔之類。特別既係豆卜係珍珠豆卜,比平時細一半,一啖一粒好快就食好多。而菜有羽衣甘藍,平時放題好少見有e種,好似e款菜都唔平估吾到放題都有,當然要試下,味道都ok。拎野既時候聞到好香咖哩味,見咖哩都好重料,有薯仔、紅蘿蔔同牛肉,一於試下。係日式既咖哩,好好味,啱唒我胃口。壽喜燒湯底放日式拉麵同公仔麵估唔到都好夾,每樣都食左d,唔洗次次落烏冬。食到咁上下,緊係食返個雪糕結尾。雪糕係Haagen-dazs,當日有咖啡、士多啤梨、曲奇同夏威夷果仁味。忍吾住食左3球,落埋最愛既蜜糖星星、可可米同粟米片,真係超滿足!整體上都唔錯,會再嚟,下次試下日本和牛,和牛餐
嚴選牛肉$179加一--
湯底揀左壽喜燒,真係每次必叫壽喜燒
整體上都唔錯,會再嚟,下次試下日本和牛,和牛餐仲會有牛舌