2019-04-27 444 views
#小秘書 呢個星期改咗禮拜六上游水堂,因為九龍呢邊無centre開星期六,唯有由 #九龍東 跑到 #黃竹坑,你都咪話唔遠😅 起床梳洗過後已經係11:30,#小秘書 只可以喺附近快食,之後趕路去搭車。呢頭餐廳選擇唔多,不過簡簡單單食咩都無問題啦!今日我就一支公入咗去 #敍苑,剛好過咗早餐時段,食客唔多,都有卡位坐。叫咗碗 #牛筋丸米,再加 #炸魚皮,快快趣趣食飽就行人。#牛筋丸 肉質爽口,不過湯底就淡啲,我加咗少少 #豉油 同 #辣椒油 嚟調味😚 #炸魚皮 都ok嘅,不過餐廳孤寒到死,話要叫 #全份魚皮 先可以比碗熱湯我浸魚皮嚟食,比幾蚊加餸係無㗎😪 哎 咁我硬硬地食哂落肚囉😝 其實都係做街坊生意,唔使咁認真啫😪

2019-04-27
$38 (Lunch)