2017-08-03 7123 views
其實我平時都有留意呢間食肆,最近見到原來已經開了三間在其他地方,既然要食,就梗係去總店食,所以約咗七點半,點知工作有些事情,所以來到大埔,已經七點半有多,唯有在火車站坐的士去,好快已經到了,吃完飯後,行返去原來好快(10分鐘唔駛),不過Openrice 話A出口,其實B出口近些。我們揀了牛雜湯底,內裡有齊唔同的牛內臟,如肺、肚、膀等等,已經很淋身。呢間食肆好專業,基本上枱面有張圖片,介紹每個部位名字,及要滾多長時間。我們叫了匙柄、牛朴肉、牛駝峰、牛舌、封門柳、吊龍伴。我其實真係唔記得咁多名,因為碟碟都切得好薄,只係顔色有深淺之分,顏色越深牛肉味道越濃,反觀顏色越淡牛肉味道比較淡,我個人推薦封門柳、匙柄,我喜歡牛肉味濃郁。😍😍😍我們4個人,仲有要了些烏冬、蔬菜及飲料,埋單都係$723,並沒有加一,我覺得非常之低食。另外這裡用平板電腦點餸,操作簡單,當你點完餸,侍應收到就會將漏斗放在枱面計時,20分鐘內送上所點的餸菜,如果遅了就免費,果然20分鐘內已經到齊,好有效率👍👍👍

我們叫了匙柄、牛朴肉、牛駝峰、牛舌、封門柳、吊龍伴。
匙柄
封門柳