2024-09-25 497 views
食得多台式火鍋都會想食翻日式火鍋口,所以我今次介紹嘅係”相馬”牛放題+海鮮放題💠先飲胡椒花膠湯💠呢個湯真係超級超級推薦!!因為真係超好食同超抵食!冬天食真係啱曬,啲雞湯好濃夠曬暖胃,而且入面超足料,有好多花膠,而且啲雞都好滑唔會韌,食完覺得皮膚都滑左😂💠任食惹味羊腩煲💠羊腩不腥不膻啖啖肉,軟爛入味,連羊皮羊脂一齊入口都唔會有肥膩感,配菜有枝竹,馬蹄,竹筍,冬菇,吸收了醬汁精華,同樣香濃入味😍💠蒸海鮮💠蒸海鮮有扇貝/沙白/蝦/鮑魚/魚/貴妃蚌,扇貝好鮮味,鮑魚蒸得剛剛好,有鮑魚味,其他海鮮都蒸得啱啱好,好鮮味😎💠牛肩胛💠結合日本和牛的油香與美國頂級黑安格斯黑牛的口感,油脂比例平均,入口肉味濃厚,柔嫩多汁😍💠進口牛肉💠油花較少,肉質鮮嫩爽滑,不會過膩🥰💠串燒💠全部都係即叫即燒,上枱既時候熱辣辣好香😋💠炸物💠都非常唔錯,全部都炸得啱啱好!脆卜卜!好食👍🏽💠單骨雞翼💠好嫩滑,得一條骨,食落好方便😆

💠先飲胡椒花膠湯💠

💠任食惹味羊腩煲💠

💠蒸海鮮💠

💠牛肩胛💠

💠進口牛肉💠
油花較少,肉質鮮嫩爽滑,不會過膩🥰

💠串燒💠
全部都係即叫即燒,上枱既時候熱辣辣好香😋

💠炸物💠
都非常唔錯,全部都炸得啱啱好!脆卜卜!好食👍🏽

💠單骨雞翼💠
好嫩滑,得一條骨,食落好方便😆