2010-11-26 9 views
新開張冇乜人識, 一行11個同事, 12:30 都唔駛等位.午餐主要有10款, 豬雞蝦牛菜, 搭照燒汁或咖哩汁, ~$50-60, 跟湯, 沙律和飲品羅宋湯, 格格不入, 甭提.沙律我揀左"温泉蛋沙律", 其實即係一隻半生熟荷包蛋加幾塊菜.隻蛋用黎撈飯都幾好食.我叫左照燒和牛, 熱辣辣放D木魚絲喺面賣相都ok, 份量ok, 味道肉質都唔錯, 有丁點日本風味. 飲品叫左牛奶綠茶, 唔駛加錢, 都幾好.佢標榜自己用北海道3.6.飲落係90%奶味 10%綠茶味.都幾特別啦, 好過平時成日飲奶茶. 同事 comment 多數ok, 除左個 "天婦羅蝦" - 跟本就唔係天婦羅, 係吉烈, 仲要係難食既吉烈! 其他係一間港式日本餐廳, 但個名改到好似中式飲茶咁, 好易令人誤會.另外, 侍應好唔得, 覆n次單都漏野.最後, 佢度玻璃門"山"唔實, 出面街D鼻味傳哂入鋪.

羅宋湯, 格格不入, 甭提.

隻蛋用黎撈飯都幾好食.

飲品叫左牛奶綠茶, 唔駛加錢, 都幾好.
佢標榜自己用北海道3.6.

飲落係90%奶味 10%綠茶味.
都幾特別啦, 好過平時成日飲奶茶.

另外, 侍應好唔得, 覆n次單都漏野.
最後, 佢度玻璃門"山"唔實, 出面街D鼻味傳哂入鋪.

2010-11-24
$60 (Lunch)