2022-12-22 176 views
呢幾日真係幾凍🥶, 咁凍嘅天氣一係打邊爐🤔一係食燒烤, 今晚就揀了吃韓燒😋,食韓國料理我第一時間就會想到金巴利道的韓國餐廳, 價錢相宜,食物又有質素, 最重要夠正宗,完全好像置身於韓國一樣。南대門,位於尖沙咀金巴利道75號東南大樓地舖, 店內環境舒適, 服務員招呼周到。 兩個人點了牛肉拼盤$530、 水冷麵$90、汽水$15。 🔸韓國拌菜🥗 ~ 點菜之後見店員為我們送上四款韓國拌菜, 食完可以隨時添加。 🔸牛肉拼盤🥩 ~ 有牛肉眼、 牛肋骨肉、 肩胛肉和板腱肉, 四款肉類質素都好平均, 而我就最喜歡牛肉眼, 粉嫩大理石脂肪紋多,分佈均勻, 口感肉質鮮嫩。 另外可以選擇泡菜湯或大醬湯, 我就揀了大醬湯, 熱辣辣味道香濃,裏面有翠玉瓜、豆腐,加上蜆肉,更添鮮味。🔸水冷麵🍜 ~ 燒肉之後, 都想食番個清涼爽滑的水冷麵, 水冷面極有嚼勁,加入黃芥末和醋, 食落更加醒胃解膩。 🔸汽水 ~ 食燒肉配汽水簡直是最爽搭配,解油又清爽。 南대門的燒肉都不錯, 價錢又唔貴,份量又多。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

牛肉拼盤$530、 水冷麵$90、 汽水$15

生菜

🔸牛肉拼盤🥩

大醬湯

牛肉拼盤

, 食落更加醒胃解膩。
水冷麵

🔸汽水 ~ 食燒肉配汽水簡直是最爽搭配
,解油又清爽。
汽水

南대門的燒肉都不錯, 價錢又唔貴,份量又多。

2022-12-15
$350 (Dinner)
牛肉拼盤$530、 水冷麵$90、 汽水$15
生菜