2008-07-25
7月19日, 陪呀比工作完畢, 由金鐘漫步到灣仔食野, 一陣心血來潮, 我地兩個都好想食漢堡包, 於是展開左我地喺灣仔既漢堡包之旅~ ::: 芝士漢堡包 ::: $11個包係豬扒包d朋友, 唔係用傳統的芝麻bun. 包面煎過下~ 漢堡扒d牛肉醃得好入味~ 同埋加左洋蔥~ 令個味好豐富~ 芝士都係卡夫芝士, 中間既芝士熱融咗, 加埋沙律醬, 滲落牛肉度變得好creamy~ 成個包最可取就係d料~ 好好味~::: 油雞比 ::: $12油雞比即叫即整, 大概要等10分鐘. 上枱熱辣辣~ 切開層雞皮d油好似心太軟咁流出黎… 不過肉質頗嫩, 亦都幾夠味~ 幾好~::: 凍奶茶 ::: $10普通茶餐廳貨色. 下次會試飲d特色d既例如阿華田紅豆冰~!!金牛比我的感覺, 係殘殘舊舊的, 就算堂食佢d餐具都係用紙杯紙碟膠叉羹. 但係感覺就好親切. 漢堡同雞比只係屬於小食類. 身邊的人都係食炒粉麵飯~ 食物都係熱辣辣香噴噴的, 好夠鑊氣~
::: 芝士漢堡包 ::: $11
::: 油雞比 ::: $12