2019-01-16 1313 views
適逢週末嚟到沙田周圍都人山人海, 呢間舖頭都唔例外夜晚好多人喺門口等緊,我哋等咗差唔多半個鐘頭先有位入去我哋今次揀咗最basic嘅精選牛肉 湯底有好多款畀你揀 我今次就揀咗壽喜燒湯底,會配多2隻日本雞蛋比我點牛肉 呢度除咗牛肉要經待應叫之外其他全部都係自助式嘅, 先攞d菜同芋頭滾下d湯先咁我見啲湯未滾就先出去睇下有咩食,出面個吧枱有好多嘢揀,有菜,肉丸,芋頭之類,仲有壽司和牛炒飯添 另外仲有汽水機同埋乳酪雪糕機 先呢幾件壽司食下 作為以牛肉為主打嘅火鍋點我都唔expect 壽司質素有幾好但求放得落口就算,啲三文魚唔錯 色澤光鮮 食落好香魚油味唔錯 不過舊飯就唔得啦 好硬而且 冇乜醋味 一點 豉油就散,失敗牛肉食落牛味重但油花唔多,而且容易散開,塊肉已經切到好薄但食落去係鞋鞋地嘅,認真麻麻,要撈埋d蛋汁食先ok豬肉正正常常,不過不失咁

咁我見啲湯未滾就先出去睇下有咩食,
不過舊飯就唔得啦 好硬而且 冇乜醋味 一點 豉油就散,失敗

豬肉正正常常,不過不失咁

2019-01-12