2022-11-22 112 views
📍觀塘觀點中心入面嘅小火焰餐廳📍去開APM買嘢,順路就去咗呢間韓式餐廳。Lunchtime去,都要等一陣間位先入得,好多人排隊。環境唔算好逼,有時都會聽到隔離位講嘢,要專心先可以Focus地同到同事傾偈。😯呢次就點咗一個牛肉石頭鍋飯食($108)🍚,加咗一杯熱紅棗蜜🍷 ($28)。🎈牛肉石頭鍋飯:服務員好好,佢會問嚟駛唔駛幫手撈 ---- 咁當然好啦。佢就會即場喺你面前幫手撈埋個飯,好專業,見住佢將D牛肉一片一片咁分番開😯,平均地分佈喺個飯唔同嘅位置,再搵D飯埋住佢地,將佢地焗熟。呢個飯好足料:葛、酸蘿蔔、紅蘿蔔絲、蛋絲、紫菜等等嘅配料好足,加埋牛肉同埋醬料(唔算好辣),非常足料&好食!😍😍順帶一提,其實佢Lunch Time係有午市套餐的,但我因為想食石頭鍋飯就叫咗呢個;我同事就叫咗Lunch Set,都好抵:一個主食加一杯餐飲,仲可以加幾項小食(每樣小食唔同價錢,但都係十幾蚊一款)!而且午市去係唔駛加一的!😋😋😋
📍觀塘觀點中心入面嘅小火焰餐廳📍

🎈牛肉石頭鍋飯: