2024-08-07
今日響太古呢頭做完野,雖然天氣好熱不過我哋兩公婆對火鍋嘅熱愛同氣溫完全冇關係,火鍋癮起上黎嘅時候,一年四季都係食火鍋嘅好日子~ 所以我哋就即刻搵吓附近有咩好食又抵食嘅火鍋之選大集團嘅火鍋我哋都試過,咁啱見到呢間係我哋之前未試過嘅,一於試吓啦~ 我哋平日夜晚去好彩唔洗等位,餐廳都坐滿咗七成~ 事不宜遲,我哋即刻落單,湯底方面我哋今日想清清地冇叫麻辣所以嗌咗椰子雞湯,不過餐廳係一人一鍋嘅,就算兩個人想食嘅湯底唔同都冇問題當然我地馬上叫咗幾碟牛肉試試,澳洲安格斯牛板腱真係無得輸,肉味香濃得來脂肪分布平均唔會太肥,就算減緊肥嘅人食都唔會有罪惡感,所以其他肉同海鮮我哋都係叫咗一碟試吓,都係正常發揮啦~ 係澳洲安格斯牛板腱我地叫完都一碟又一碟,餐廳質素都好穩定,唔會第一碟特別靚之後嗰啲越嚟越差,抵讚而蔬菜方面都有好多唔同選擇,唔會來來去去得幾款,又健康又食得開心~結果我哋兩個都食到捧腹而回,下次如果經開呢頭都可以再過嚟試吓其他湯底