2004-07-02 15 views
我們是去中環店的。熱到無倫去遊行,真係講唔出咁辛苦。原本起行時有八人,行到最後得番三個,因為起程果陣搵唔到地方食野,行緊果陣當然無想食的衝動,行完不期然又倦又熱又肚餓。諗住係咁易食下就算,與其去把鬼快餐店或老麥KFC,倒不如來吃牛肉飯。菲藉女士加上遊行人士,六點幾都好多人,我地三個一眼關七咁搵位,好彩都唔算企得太耐,如果唔係未吃已虛脫倒地!香港的吉野家,除了牛肉,還有雞及三文魚等。來得吉野家,是全無興趣吃其他的,於是齊齊叫了25蚊的牛肉飯套餐,有大牛肉飯一碗,味噌湯及百事可樂一杯。牛肉飯份量仍不少,又平又食得飽,是牛井店如呢度及松屋等的特色,牛肉加洋蔥一片片的不算少,飯是珍珠米又有肉汁伴吃,仍然是好有水準啊!如果香港的吉野家能效法日本那邊賣埋納豆同生雞蛋就更正。信我!熱辣辣牛肉飯+生雞蛋+納豆是最佳拍檔,下次去日本一定要試。可能以前曾長時間以呢味維生,所以快餐很少吃,牛肉飯算是吃得最多的快餐食品,是百吃不厭的。
我們是去中環店的。