2024-06-16
.今日出開銅鑼灣整眼睫毛👁️順便去咗君蘭麵包廠🥐度朝聖🙌🏻 🍞係港島區首間分店1️⃣‼️‼️之前經過仲以為佢係一間Cafe嚟 😆 麵包每日由師傅新鮮焗製🫶🏻💯MADE IN HONGKONG,每款麵包都好吸晴😍多款新派菠蘿包、牛角包驚喜登場❣️身為麵包控既我好多款都想買黎試😆而家唔同款式嘅菠蘿包同牛角包都做緊$52/3個,最後買左幾個岩豆口味俾佢試🤪🍍真。菠蘿包真係第一次食有菠蘿既菠蘿包😆菠蘿🍍仲要燒過好香口!加上用左 Valrhona 白朱古力忌廉,食落有種奶香味,果肉既酸甜❣️菠蘿包亦都外脆內軟🥐芋泥麻糬小牛角最鍾意食麻糬嘅我加埋芋泥再配牛角包又出奇好夾好特別💯🥠黑芝麻麻糬菠蘿包呢個菠蘿包入邊除咗有麻糬之外,原來仲有黑芝麻醬!好重芝麻味好濃郁👍🏻🥭芒果布甸包呢款麵包好特別😆 因為上面有層Cream喺入邊我亦麵唔小心倒瀉晒出嚟🤣所以影唔到相🥲🥹布甸唔會好甜有蛋香而且好滑💯食落有層次感,店家建議雪凍食會更好味🍞君蘭麵包廠(銅鑼灣)📍@orchidpadaria銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下6-8號舖#麵包 #老字號 #牛角包 #育兒親子樂 #美食推介 #香港製造
🍍真。菠蘿包
🥐芋泥麻糬小牛角
最鍾意食麻糬嘅我加埋芋泥再配牛角包又出奇好夾好特別💯
🥠黑芝麻麻糬菠蘿包
🥭芒果布甸包
🍞君蘭麵包廠(銅鑼灣)
📍@orchidpadaria
銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下6-8號舖