#牛陣全新裝修 #變身超貼心親子火鍋餐廳 #只此一家分店限定我地一家四口提早做冬,去咗荃灣愉景新城嘅牛陣打邊爐🥰 因為知道牛陣裝修之後好方便一家大細,仲加咗小朋友自助吧!我地食咗 #澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐(大人$279,身高90cm-140cm以小童價$109計算)。先上咗三盤牛肉、一盤牛舌、一盤豚肉,仲有一盤海鮮。特上澳洲穀飼牛真係好淋,又夠肉味。海鮮都唔差,個蟹子墨魚滑唔錯。火鍋自助吧都好豐富,餐廳提供咗三個大盤,方便分類放菜、丸同肉。丸類要提下個芥末醬爆肉魚丸(個名我改嘅😂),外層魚蛋加入wasabi好特別,yummy! 彈牙魚蛋係細細粒嗰種,一開二就可以畀小朋友食嘞。 菜就唔算好多選擇,但有我兩個女最鍾意嘅唐生菜,目測洗得好乾淨👍🏻 四人枱有個四個爐,可以一人一個窩自私食,不過我地有小朋友,叫兩個窩就夠,而且比較安全,湯底我地揀咗 #番茄湯 同 #美肌豚肉湯 (一共有四款選擇,仲有 #藥膳香辣湯 #濃厚雞白湯) #新增60cm高小朋友自助吧冬甩同我一放低袋,就出咗去自助吧「玩」,玩朱古力噴泉,同整棉花糖,成件事唔淨係打邊爐,真係玩得好開心🥳不過90分鐘放題,唔夠時間焗埋迷
#牛陣全新裝修
#變身超貼心親子火鍋餐廳
#只此一家分店限定

#新增60cm高小朋友自助吧
冬甩同我一放低袋,就出咗去自助吧「玩」,玩朱古力噴泉,同整棉花糖,成件事唔淨係打邊爐,真係玩得好開心🥳不過90分鐘放題,唔夠時間焗埋迷你pancake同食shake shake薯條。

#Kids_and_Family_friendly設備
非常貼心嘅設備,小朋友餐具套裝嗰啲係基本啦,最貼心係門口部全自動感應三合一洗手機,先出洗手泡泡,再出水,再出紙巾!食嘢用搓手液點都唔及得洗手乾淨,呢部機真係要大大力讚👍🏻👍🏻👍🏻 而門口 #嬰兒車停泊區 有好多位,泊到成6-7架車。枱與枱之間距離都夠闊,揹住媽媽袋出入座位都好輕鬆,亦方便小朋友/老人家出入👍🏻

#擴充火鍋醬汁吧
火鍋醬汁吧好闊落,有好多款特色火鍋醬料及調味粉選擇,咁樣打邊爐先夠滋味嘛!我就斟咗甘甜橘子醬油(好好味!😋)同埋昆布醬油。

#HäagenDazs雪糕任食
食到咁上下就去筆雪糕食,怕太飽食唔落嘛,有四款揀(夏威夷果仁、焦糖脆餅、比利時朱古力、雲呢拿),你睇我張相好似冇曬咁,但我問咗職員,原來我個角度睇唔到仲有少少,食曬就會換桶新嘅😆

#飲品
打邊爐我一定要飲可口可樂,牛陣提供嘅係可口可樂(唔係百事✌🏻)、仲有Lotte芒果汁同香桃味忌廉溝鮮奶等等,如果有清熱系列就好了。

#扭蛋機小禮物
每位小朋友都得到一個銀幣🪙去扭彈彈波,又食又拎,小朋友好happy!

牛陣
地址: 荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城3樓3002號舖

網址: https://s.openrice.com/QrbS07fm200~dadtTCEle

@gyujin_wagyu

#親子火鍋 #親子餐廳 #牛陣 #hotpot #familydinner #一人一鍋 #火鍋 #delicious #做冬 #親子好去處 #親子活動 #牛陣

2021-12-19
$200 (Dinner)
Celebration
Christmas