2024-11-30
唔係朋友帶都唔知牛頭角地鐵站附近有手打漢堡店,兩個人催下水聚舊都係個唔錯既選擇第一次黎梗係試招牌菜,我點左雙層手打牛肉芝士漢堡+凍茉莉茶,朋友就點左安格斯牛肉芝士漢堡$98 +汽水,再加多份碌碌芝士🍽️ 雙層手打牛肉芝士漢堡首先講個包,我鐘意佢個麵包,好多時burger既包都係比較硬身厚實既,有時甚至會有d乾,但呢度既包係比較軟熟,但仍然有咬口👍🏻 牛肉方面肉味係濃郁既,牛肉無打到好碎,仲好有口感,配菜都新鮮爽甜🍽️ 安格斯牛肉芝士漢堡試左朋友一啖既安格斯牛肉芝士漢堡之後,就懇求朋友同我交換黎食😂因為我比較鐘意油脂味重d, 而安格斯正正達到肉味同油脂味既平衡。推🙋🏻♀️🍽️碌碌芝士香口拉絲,芝士比較挺身,粉漿再薄d仲好,食小食或者薯條都可以揀個醬,我地揀左黑松露,非常濃郁既黑松露醬,揀得好😎🍽️烏龍茶餐廳無華麗既裝修,但食得出係真材實料,用心製作,值得支持既小店!
🍽️ 雙層手打牛肉芝士漢堡
🍽️ 安格斯牛肉芝士漢堡