2018-11-24
熱愛打邊爐嘅我哋,真係可以一星期打三四次邊爐。火鍋放題食就食得多,平時加埋一,一位都要HK$150啦,今次畀我哋搵到位於牛頭牛嘅澳門咖哩王清湯腩,仼食火鍋兩位只係HK$268,無加一,包兩位飲品,試下佢得唔得先!麻辣雞煲價錢咁吸引,呢到啲湯底一啲都唔馬虎,有牛腩煲、麻辣雞煲、排骨煲同酸菜魚煲。冬天最啱食羊腩煲,暖笠笠,每位都只係加多HK$40。我啲就叫咗中辣麻辣雞煲,嚟到就好香辣椒香味,有大量乾葱、莞茜、洋葱、辣椒等,真係好惹味。不過平時啲雞煲一開始就係炒到好乾身,之後先加水打邊爐,呢到一開始就已經有湯,啲雞煮到好入味,入口嫩滑,以呢個價錢嚟講,真係無得彈!火鍋配料呢到仲有超過30款火鍋配料任食,有豬頸肉、蟹籽丸、牛栢華葉、午餐肉、生菜等。最後一完要加米線,吸晒啲湯,正呀!肥牛2位仲送肥牛一碟,份量一啲都唔少,有成十幾塊,不過再瘦返啲會更好!食麻辣雞煲梗係要飲嘢啦,每人仲送一杯飲品,真係好抵!
麻辣雞煲
火鍋配料
肥牛
食麻辣雞煲梗係要飲嘢啦,每人仲送一杯飲品,真係好抵!