2024-07-05 68 views
裝修正正常常,略帶中國農村色彩裝修和背景音樂。我們入去食了個2人餐~ 因為老婆睇中左佢的椰奶雞湯🐓炒芥蘭雖然不是冬天當造的季節,但覺得芥蘭都幾好食,炒得幾冧身,加左少少辣椒碎做泰式嘅調味,驅除寒氣。椰奶雞湯雖然雞湯並不是原隻雞的雞件,而是雞腿肉切塊。但味道入口對我來講其實仲好、唔使吐骨、啖啖肉,多蛋白質。雞湯的味道微微帶酸,都幾開胃,可能因為裏面加入咗車厘茄。裡面另外有不少秀珍菇,幾夠食。雜錦串燒豬牛雞肉都可以一次過食到,但都不是好分到,因為沙嗲味都幾出~ 另外仲有沙嗲醬可以點幾鍾意佢杯龍眼冰,真係冇另外加糖水、但就落左近乎10粒的龍眼肉,用龍眼本身嘅果糖出面🥰蟹肉炒飯炒飯都香嘅~ 米粒均勻

炒芥蘭

椰奶雞湯