2022-12-21
其實好耐之前已經去過一次,大家可以睇返之前嘅食評,夜晚食野飲下酒係幾唔錯,印象深刻係個豬胺;原來同事都幾鍾意呢間餐廳,lunch set 百幾蚊有哂前菜/主菜/荔枝特飲,今次就試吓中午嚟啦~凍紅蝦配蒜蓉蛋黃醬 (within set ) 份量一啲都唔細,四隻紅蝦中型size,肉質都算紮實,最欣賞係蒜蓉蛋黃醬😂好想用嚟點薯條~墨魚汁海鮮鍋飯 $148初時有啲期待海鮮飯,會唔會好似西班牙嗰款咁有齊魷魚、帶子、蝦等等,點知原來得蜆肉😂不過粒粒蜆肉都好新鮮,墨魚汁飯嘅調味都相當好,私心加咗之前啲蒜蓉蛋黃醬落去更加正,份量上我夠飽嘅,但係男同事晏晝表示肚餓😂😂總結:喺同區食肆入邊,呢間算偏貴,但係喺西班牙菜上面來講個價錢係幾抵食,因為前菜都有質素同埋份量大;所以都幾推薦附近嘅朋友來試吓~地址:觀塘觀塘道348號宏利廣場地下G02號舖評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
凍紅蝦配蒜蓉蛋黃醬 (within set )
墨魚汁海鮮鍋飯 $148
地址:觀塘觀塘道348號宏利廣場地下G02號舖