2018-07-10
同朋友好鐘意打邊爐又好鐘意食牛於是去左呢度試下,因為聽講成隻牛既部位都有得食Book左位好快就有得坐地方唔大,但枱同位好闊落,唔係卡位都坐得好舒服食方面開頭諗住散叫因為我地得2個人點知放題原來包哂咁滯,仲有個個都有影既牛木盤(視覺一流),價錢都係288,計落平過散叫仲有得試多啲部位,於是決定叫放題我地叫左個苦瓜牛尾湯底,好甜好足料,可以飲左啖湯先食野,苦瓜好新鮮無渣又甘香呢度加二十蚊有自助醬料同任飲各款汽水(各十蚊)醬料同汽水都係基本選擇,有清涼爽勁正同埋有我至愛既雀檸已經好開心全部都要自己岀去拎,不過地方唔大行幾步就得啦我就無乜所謂牛木盤份量十足,一黎到我同朋友勁興奮有好少任食地方有得食既黑柏葉!口感一流牛丸好彈牙好好味,全部都唔錯,同埋原來唔同部位啲紅色都會有唔同深淺,長知識另一盤係更靚更多雪花,個牛小排超重牛味,一啲都唔韌,塊塊都厚切,每款一樣有4件,勁抵食俾大家睇下有幾大盤另一盤牛雜,個牛筋一望就知勁腍勁入味,好食過好多麵檔既牛筋牛肚都係!另外叫左金菇同響鈴,係打邊爐必備唔洗多講,但讚下個金菇好靚好乾淨個頭大大粒,唔似岀面任食嗰啲咁醜樣又污糟其實仲有萵筍同娃娃菜但唔記得影,萵筍
又好鐘意食牛
於是去左呢度試下,因為聽講成隻牛既部位都有得食
Book左位好快就有得坐
地方唔大,但枱同位好闊落,唔係卡位都坐得好舒服
食方面開頭諗住散叫因為我地得2個人
呢度加二十蚊有自助醬料同任飲各款汽水(各十蚊)
牛木盤份量十足,一黎到我同朋友勁興奮
有好少任食地方有得食既黑柏葉!口感一流
俾大家睇下有幾大盤
另外叫左金菇同響鈴,係打邊爐必備唔洗多講,但讚下個金菇好靚好乾淨個頭大大粒,唔似岀面任食嗰啲咁醜樣又污糟其實仲有萵筍同娃娃菜但唔記得影,萵筍好好味好嫩俾我清左一大半,一定要點
最後埋單300頭,但我地飽到食唔哂,真係超多份量,2個女仔太細食,叫多個男性朋友黎就應該ok
岀面火鍋店叫一碟靚牛已經要200幾300份量又唔多,呢度300有得任食咁高質既牛肉真係無得輸,服務態度都好好,好有耐性,仲會同客人傾幾句。
PS
唯一要注意既係呢度話明係饕牛記,火鍋肉類方面只得牛肉,無其他選擇架!菇菜類就非常齊全同新鮮唔洗擔心,唔好唔小心帶左唔食得牛既朋友黎食丫不過呢度有啲小菜可以點,我見隔離對情侶都係邊打邊爐邊食小菜,好似好吸引