2022-11-17
旺角出名多火鍋店,最近天氣凍返少少,就超級想打邊爐,搵一個大家放工方便嘅地方,所以就決定咗嚟旺角,上網見到呢間火鍋店做緊優惠,加20蚊就可以升級任食A4和牛放題,真係非常超價,就一於過嚟試吓上到嚟呢間肉蒲團,裝修得好modern,以卡位為主,唔會坐得好迫,自助區域食品擺放得好整齊,醬料區種類都好多元化自助區有各樣丸類,台灣特色有芋頭貢丸,台灣黑椒腸,芝士魚腐,包心海膽丸等,仲有不同菜類,玉子豆腐,蕃茄,金針菇等,飲品區都有好多自家飲品包括桂花烏龍茶,洛神花茶,韓國出品飲品🥤,仲有零糖零卡嘅汽水今日我哋叫咗A4和牛放題套餐,由於升級優惠只需要$388 就食到,一坐低店員拎咗一盤有乾冰的牛肉過嚟,賣相非常吸引,有5款佢哋最招牌嘅牛肉,牛板健,牛小排,封門柳,牛頸脊,牛五花,肉質非常粉嫩,大家可以先品嚐再encore ,自己心水但叫咗清酒味噌卜卜蜆湯,因為喺其他火鍋店未見過呢個湯底,就一於決定試吓,味噌鹹淡適中,淡消清酒香氣,卜卜蜆好多好鮮甜今日重點係食A4鹿兒島和牛,叫左和牛後腿肉,牛肩胛肉眼,牛展,牛五花,牛胸片,肉的紋理和油脂呈網狀均勻分佈,分佈均勻的油脂好像融化一般,慢慢在嘴裡化開,
今日重點係食A4鹿兒島和牛,叫左和牛後腿肉,牛肩胛肉眼,牛展,牛五花,牛胸片,肉的紋理和油脂呈網狀均勻分佈,分佈均勻的油脂好像融化一般,慢慢在嘴裡化開,特別係和牛後腿肉,其他舖頭小見,此部位口感扎實,牛味最濃
最後仲叫咗餃子,帶子,牛骨髓,魷魚仔,海鮮類別都好新鮮,甜品方便可以揀Häagen-Dazs雪糕或者切餅,食埋甜品真係特別滿足