2019-02-21 78 views
中午約左媽咪食午餐 比佢嘈左好耐要帶佢食好野,發現左銅鑼灣竟然都有我好中意食既吉列板燒牛!成份menu都係牛!好正啊!店員勁好主動黎介紹咁多個set既牛肉有咩分別 同埋口感如何,咁仲洗乜驚唔識食喎最後揀左Set H 澳洲穀飼肉眼牛扒叫左7成熟 原本以為會好熟因為一開始食d邊有小小硬,但愈切就會發現入面熟得岩岩好 仲有小小紅 好嫩口同埋Set C 吉列炸牛扒每個餐都跟左飯,沙律同前菜個飯上面既飯素勁香口 平時唔多食飯既都食晒成碗呢個吉列牛真係超出晒我預期!鐵板上用左牛油黎煎 成個事好香口 加上佢既牛肉勁新鮮 每邊燒30-40秒左右 就黎微微熟入面仲會紅紅地,雖然無和牛入口即溶即口感 但勝在牛味夠重 油脂分佈岩岩好 入口會有油香又唔會un口睇下啲油脂分布!鐘意食牛既你一定要試!

成份menu都係牛!好正啊!
澳洲穀飼肉眼牛扒

最後揀左Set H 澳洲穀飼肉眼牛扒
吉列炸牛扒

同埋Set C 吉列炸牛扒

每個餐都跟左飯,沙律同前菜
個飯上面既飯素勁香口 平時唔多食飯既都食晒成碗

呢個吉列牛真係超出晒我預期!

睇下啲油脂分布!鐘意食牛既你一定要試!
2019-02-20
$220 (Lunch)
澳洲穀飼肉眼牛扒
吉列炸牛扒