2011-05-24
剛巧佛誕唔想同人迫, 諗住去左食伊呂波, 上次去過銅鑼灣, 今次貪就腳揀尖沙咀呢間.打去訂枱果時, 佢地介紹左一個新出既MENU, 有澳洲和牛試食會, 任食WOR, 不過只限6-7:30, 90分鐘. 但伊呂波任食和牛, 機會難逢, 無所謂啦. 即刻訂啦, 今餐個個真係變左做牛魔王, 今晚有9種和牛牛肉點~ 牛上胸外膜, 牛里脊肉, 西冷, 肉眼, 上等和牛舌, 厚切牛排肉, 上牛排肉, 叫叫下侍應話可以叫埋牛肋條 正! 某些款更有汁燒, 鹽燒, 等, 一開始唔理咁多嚟個澳洲特選和牛牛里脊肉試下佢先, 塊塊好似粉紅色雲石咁, 脂肪平衡....不過燒個時要好小心, 唔好放太耐, 如果唔係就食唔到又多汁又好似會溶响口既感覺. 汁燒牛排肉都好好食, 個汁係師傅特製既, 好惹味. 另外牛胸外膜都唔錯比起其他部位軟熟, 一樣係咁重牛肉味. 厚切牛舌都係要讚, 因為牛脷用左鹽燒再加上檸檬汁,食落好有口感,而且肉質好滑, 令牛脷香口得嚟又唔會韌我仲ENCORE 左牛里脊4 次, 真係好香牛肉味 li個呢, 左邊同右邊係唔同肉不過我淨係記得其中一邊係牛肋條 >V< 食食下 突然醒起
但伊呂波任食和牛, 機會難逢, 無所謂啦. 即刻訂啦,
今餐個個真係變左做牛魔王, 今晚有9種和牛牛肉點~
某些款更有汁燒, 鹽燒, 等,
汁燒牛排肉都好好食, 個汁係師傅特製既, 好惹味.
另外牛胸外膜都唔錯比起其他部位軟熟, 一樣係咁重牛肉味.
不過我淨係記得其中一邊係牛肋條 >V<
咦!!!! 無影過熟ge樣wor
平時食一個拚盆都四百幾每款得幾舊, 宜家任食. 抵!!
不過今次既MENU 係期間限定,,9-12/5 咋