2018-07-02 69 views
今日去咗616牛肉火鍋店試一試,呢間野專食牛,真係啱晒我呢啲鍾意食牛嘅。一坐低左想落order就發覺原來係用ipad點菜。一嚟就送D西瓜俾你做前菜,個人覺得好正因為我好鍾意食西瓜。我哋叫咗個牛骨清湯做湯底,望落去好似好清但係有好濃郁嘅牛味因為佢主打牛肉,所以今日叫咗三款唔同部位嘅牛肉,(匙柄,尾龍,牛腩心),三款都好好味但係個人最鍾意牛腩心同埋每個位都有張紙話俾你聽唔同部位應該要淥幾多秒。我又叫咗響鈴同牛肉餃子,其實我真係未試過牛肉餡嘅餃子,餃子咬落去餡料真係好足。菜就叫咗羽衣甘藍其實最後都想叫多幾個唔同部位嘅牛肉食,但係真係好飽所以下次一定要再嚟多次
我哋叫咗個牛骨清湯做湯底,望落去好似好清但係有好濃郁嘅牛味
同埋每個位都有張紙話俾你聽唔同部位應該要淥幾多秒。