2021-11-17
今日黎到奧海城行街,係三期地下都有唔少餐廳,有幾間都好似唔錯,但最後就揀左食西班牙菜~~~~~~~~~~我地的菜單選擇:西班牙炒辣肉腸($88)龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵($148)板燒西班牙黑豚肉配松露炒雜菌($278)西班牙燉蛋($58)~~~~~~~~~~西班牙炒辣肉腸個汁超好味,甜甜的,而辣肉腸既口感似港式臘腸,汁加埋辣肉腸既香味好夾,個人認為偏濃味,個辣味唔重,岩哂唔食得辣既朋友仔食龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵最出色係個蝦同埋青口,食得出呢兩樣海鮮係有烤過,所以感覺有dd煙燻香,唔同平時用汁煮咁單調,多一重層次個麵好多海鮮,其他海鮮都好新鮮,魷魚直頭有爽滑既口感,真係足料板燒黑豚肉叫左八成熟,所以肉汁超多,一路切仲有汁流出,食落口當然係夠哂嫩啦,佢跟埋個汁,但我就覺得有d咸無乜點個汁食而個松露炒雜菌就正正常常我自己雖然已經食得好飽,但都叫左個燉蛋黎食,好彩有叫到,因為太好味啦,燉蛋係比較creamy的,蛋香雖然唔太重,但好鬼滑,我自己就好鐘意佢咁濃既cream味啦,同埋唔太甜,所以食到好飽都可以照食到
~~~~~~~~~~
我地的菜單選擇:
西班牙炒辣肉腸($88)
龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵($148)
板燒西班牙黑豚肉配松露炒雜菌($278)
西班牙燉蛋($58)
~~~~~~~~~~
而個松露炒雜菌就正正常常