2014-03-08
新世紀同帝京裝修左好耐,唔同左好多,新左,多左好多餐廳同舖頭。經過帝京見到個牌,$75 有沙律甜品buffet,好似幾抵,一於去試下。好細,得好少位,而且都比人book哂,得返高枱,飲野就唔錯啦,食野就好逼,一場黎到都試下啦。環境唔錯,落地破璃,望住火車軌,幾特別buffet選擇唔算多但都好夠,而且質素比想像好。甘筍湯幾香,味道好滑好忌廉。caesar salad唔錯,羅馬生菜好新鮮。黑醋蕃茄片好好食,最鍾意牛蒡沙律,拎左好多次,有少少辣,好開胃好惹味,薯仔沙律就普通。有兩款火腿,好普通。$98可以加份魚柳三文治,意大利麥包烘得外脆,但咬落唔軟,唔算差但麻麻。魚柳好厚好大塊,炸得好脆,配埋沙律菜同醬,味道幾好。由於有buffet,薯條食左一半就放棄左。終於都黎到甜品啦!mini cupcake tower,麻麻地鍾意cupcake,嫌太甜,既然咁細個,試下無妨。朱古力蛋糕都濃味,個icing都係太甜。芒果cheesecake麻麻地,好甜同面層既passionfruit搶哂味。焦糖燉蛋幾好食,唔太甜,幾香蛋味,有D太結。班蘭蛋糕好香班蘭味,重好鬆軟。最好食係燕窩牛奶布甸。燕窩得好少,hi
buffet選擇唔算多但都好夠,而且質素比想像好。甘筍湯幾香,味道好滑好忌廉。 caesar salad唔錯,羅馬生菜好新鮮。黑醋蕃茄片好好食,最鍾意牛蒡沙律,拎左好多次,有少少辣,好開胃好惹味,薯仔沙律就普通。有兩款火腿,好普通。
$98可以加份魚柳三文治,意大利麥包烘得外脆,但咬落唔軟,唔算差但麻麻。魚柳好厚好大塊,炸得好脆,配埋沙律菜同醬,味道幾好。由於有buffet,薯條食左一半就放棄左。 終於都黎到 甜品啦!mini cupcake tower,麻麻地鍾意cupcake,嫌太甜,既然咁細個,試下無妨。朱古力蛋糕都濃味,個icing都係太甜。 芒果cheesecake麻麻地,好甜同面層既passionfruit搶哂味。焦糖燉蛋幾好食,唔太甜,幾香蛋味,有D太結。班蘭蛋糕好香班蘭味,重好鬆軟。 最好食係燕窩牛奶布甸。燕窩得好少,highlight係牛奶布甸,真係好濃牛奶味,忍唔住食左3杯 杏仁茶雖然比唔上鉅龍,但都唔差。好飽,正當我地諗住埋單既時候,有新 甜品出,綠茶cheesecake!!幾飽都要試埋佢,好鍾意硬既cheesecake,好濃芝士味,好似有點搶左綠茶味,個底有少少梅,balance芝士既溜,好食
其他main都好似唔錯咁,service好好,我地張枱好細,佢好細心咁每次都收碟收得好快。下次再黎試過!