2019-11-02 4929 views
下午時分係金鐘太古廣場睇完戲後,我發哂爛渣咁話要high個tea,毫無頭緒的他竟然搵到呢間法國貴族品牌的甜品店食tea,真係好抵讚!見到餐牌,High Tea價錢$268/1位,真係唔算特別平,不過勝在可以一位咁叫,而且呢$268係絕對物有所值的!試問食過唔少hightea,但呢一間無論是食物、飲品同服務都是高水平的,十分值得一讚!一坐低,職員即刻為我倆送上兩杯熱水。Afternoon Tea Set for one叫左一份high tea,無論是咸點還是甜點都一樣出色,份量好適中,其實我一個人都食唔到咁多!跟的一份英式鬆餅真係不得不讚,鬆餅來來去去都是用提子乾做餡,但呢個是用橘子碎的小清新,新鮮焗起太好食了!另外order了一份檸檬撻配朱古力咖啡,咖啡有濃濃的朱古力味,加上杯子的藝術真係無得彈!最後真係不得不讚佢的玫塊花茶,好飲到一個點我想買返去飲!茶香不在話下,連玫瑰花味也很濃,而且茶味還紛香撲鼻的!呢間high tea真係物有所值,比較少的酒店或餐廳能做到此水準,喜歡食high tea的朋友不能錯過!

一坐低,職員即刻為我倆送上兩杯熱水。

Afternoon Tea Set for one

Afternoons  Tea  for  one