五姨在美國平時無乜機會食齋.. 因诙果邊齋舖好少, 而且中式食肆好貴~所以我地同埋舅父決定帶佢黎食齋~我上網睇食評見到哩間膳德福好似唔錯, 就打電話BOOK 左7位啦~(我係第一次試哩間喲~~但原來舅父舅母之前已經食過架哩~~)店內座位唔多, 活動空間好窄好少, 檯好細, 我地7個人坐幾張細檯拼埋既長檯真的很迫... 椅子都好少.. 我地常常跌嘢...菜亦上得好快好快.. 不過因為佢位少.. 上得快可以做多幾轉客~坐得唔係好舒服, 大家都食完就走的~冷氣亦偏凍, 所以飯菜上得快, 亦凍得快~建議大家分開幾次點菜丫.. 唔係D嘢食就凍曬, 同可能檯唔夠位放呀~我地都分左兩次點菜的~但邊傾計邊食.. 都只係食左半個鐘多少少.. 真係好快!因為可以放相既數量有限~所以特別重點講某幾款菜哩~ 沙爹羊肉串三文魚反卷芥末牛柳鹽酥雞沙拉骨黑椒牛肉卷 意式海鮮薄餅整體黎講其實都算幾唔錯, 同其他齋店一樣, 普遍的餸菜都係以油爆, 炸同煎既方式整, 所以用油始終比較多~不過佢亦都唔少清淡既菜餚, 款式選擇多, 而且價錢比一般齋店要便宜,日式類素食亦唔係間間都有~哩間既日式素食亦做得似模似樣~價廉物美,
所以我地同埋舅父決定帶佢黎食齋~
(我係第一次試哩間喲~~但原來舅父舅母之前已經食過架哩~~

椅子都好少.. 我地常常跌嘢...
坐得唔係好舒服, 大家都食完就走的~
冷氣亦偏凍, 所以飯菜上得快, 亦凍得快~
我地都分左兩次點菜的~
但邊傾計邊食.. 都只係食左半個鐘多少少.. 真係好快!
因為可以放相既數量有限~所以特別重點講某幾款菜哩~

沙爹羊肉串
三文魚反卷
芥末牛柳
鹽酥雞
沙拉骨
黑椒牛肉卷
意式海鮮薄餅
日式類素食亦唔係間間都有~哩間既日式素食亦做得似模似樣~
價廉物美, 真的食得過哩~
Other Info. : 這間膳德福素食是道教背景的~只有鄰近既道教會員才享有會員卡折扣優惠喲~ :)
$95 (Dinner)
  • 沙爹羊肉串
  • 三文魚反卷