2011-05-05
勞動節補假,去尖沙咀行街食飯, 唸起上次黎食d野都幾ok,今次決定同另一半再encore, 試吓唔同既野其實因為之前掃左街,所以叫左好少野食, 剩係叫左椒鹽雞亦同黑松露芝士海鮮意大利飯同埋T骨牛扒。椒鹽雞亦: 有好食既炸雞亦既特質, 咪即係外脆內嫩,醃得好入味! 好食到停唔到口!黑松露芝士海鮮意大利飯: 如果係外國人未必會鐘意食,因為D意大利飯好軟熟, 唔似正宗果D好似生米咁俾人食, 而黑松露芝士汁好味,不過食唔到黑松露味,可能同黑松露本身味道比較清淡有關,海鮮有帆立貝、蝦、青口、SQUID、洋蔥等,份量同味道都幾OK!T骨牛扒: 呢個較為失色,想食優質既牛扒似乎唔應該係度食,所以我不對此牛扒作評價了!整體黎講,雖然唔可以話超好食, 係尖沙咀區,有得食, 有得玩,又可以坐吓慢慢傾計, 以呢個價錢絕對可以接受, 我唸我下次都會再試其他野食!
其實因為之前掃左街,所以叫左好少野食, 剩係叫左椒鹽雞亦同黑松露芝士海鮮意大利飯同埋T骨牛扒。 椒鹽雞亦: 有好食既 炸雞亦既特質, 咪即係外脆內嫩,醃得好入味! 好食到停唔到口! 黑松露芝士海鮮意大利飯: 如果係外國人未必會鐘意食,因為D意大利飯好軟熟, 唔似正宗果D好似生米咁俾人食, 而黑松露芝士汁好味,不過食唔到黑松露味,可能同黑松露本身味道比較清淡有關,海鮮有帆立貝、蝦、青口、SQUID、洋蔥等,份量同味道都幾OK!