2004-12-06
今晚和一位朋友7點去OUTBACK 吃DINNER。一步入店內,覺得店內環境不錯,部份座位有有線睇,我們的座位夠闊落,侍應態度亦不俗。甫一坐下即ORDER一杯32$既可樂先再慢慢睇MENU,因為免費REFILL,整晚REFILL了6次先扺返,HAHA。我們先來了個CHEESE FRIES,十分好味及夠哂熱,芝士夠香,份量也足夠,基本上已不用再落KETCHUP及沙律醬。跟住個CESARE SALAD則很普通,$20貨仔差唔多。跟餐的忌簾湯也不俗,略嫌細碗。個包也不俗。個MAIN COURSE係全份羊扒(11OZ),7成熟。D羊肉好"林",每咬一啖都有肉汁滲出,好JUICY,個ROSE MARY汁又好味,加上D羊"業"得夠哂味。我們都吃得很滿足,三兩下手腳已搞掂碟羊扒。開頭見到已為會唔夠食,點知剛剛好。伴碟的甜蕃薯本人覺得太甜,但同行的朋友則很喜歡。埋單$306,不覺太貴亦夠食。行出愉景新城望到對面馬路既SO CALL"扒王之王",即刻覺得OUTBACK十分抵食。下次會黎試下涷蝦,因見到好多人ORDER。