2009-11-25 27 views
平日下午放假,打算找個特價下午茶飲,之前曾在這間德興食晚飯都幾滿意,打去問原來星期一至五下午茶做半價,好平喎!就簡佢試一試。一行三人二點半到,下午茶二點開始,價錢分別是小點$6,中點$8,大點$9,特點$11,有張特別紙是精選了些更平的點心只售$5.8, 仲有炒面飯只售$35 (見隔籬table食, 都幾大碟)我們叫了8個點心:1) 蝦餃 (特點): 都幾大只, 好多蝦, yummy!!!2) 帶子腸 (大點): 帶子好韌, overcooked3) 酥炸叉燒包 ($5.8): 見佢普通點心紙是沒有這項,就叫來試試, 其實像炸曼頭,inside have 叉燒,不過得好少4) 菜蝦餃 ($5.8): 皮爛到有點糊狀,唔得,入面有菜&一只蝦5) 素鮮竹卷 ($5.8): 見佢本來中點,都幾好味,入面有菇菇芽菜etc6) 潮州粉果 (小點): 我冇食7) 鳳爪 (中點): 都幾入味,幾好食8) 芋角 (中點): 家陣不是間間酒樓有做,這個有點失望,皮不太酥,唔知點形容,定係唔新鮮? 總之唔好食連茶錢(七元一位)service charge: total $87.9,真係物超所值,值得再去,

我們叫了8個點心:
2) 帶子腸 (大點): 帶子好韌, overcooked
6) 潮州粉果 (小點): 我冇食
7) 鳳爪 (中點): 都幾入味,幾好食

連茶錢(七元一位)service charge: total $87.9,真係物超所值,值得再去,強列推介比網友
$30 (Tea)
  • 蝦餃