2016-04-25
咁岩有朋友生日,就諗食咩啦。既然有幾個朋友話想食韓燒,我地就決定左book 旺角呢間oppa韓國燒肉店。一早已經聽聞過呢間野,今次去食,果然聞名不如見面!! book左9點30,行到門口已經見到有唔少人係到等緊入座,我地有BOOK位都要等十分鐘先到我地。係門口已經聞到香噴噴既燒肉味,友人已經話好想快D食!十分鐘後就可以入座了,一入黎就聽到播緊韓文歌(我無聽開所以唔識 ),地方格局都好舒適,而且仲可以將個人物品收下座位下,十分方便。經過一輪點餐後,食物好快就黎到喇(我諗都唔使5分鐘)非常有效率呢個係帶子,非常大粒,真係超抵食,食落口完全無雪藏味,非常新鮮。仲有大大片既牛利,呢個都係必點之一,大大片好好食,完全唔覺得"un",唔需要點樣點汁醬已經非常好味!!!呢個係牛排骨,又係另一高水準之作!成塊咁剪開黎燒好吸引!呢個有用醬醃過,牛排骨食落口味道一絕,又唔會太咸又無搶到肉個隻味,超好食!安格斯肉眼扒係成晚最高級既野食,扒一上到台面就見到非常新鮮,色澤好好,而且份量十足,食完一執都忍唔住再叫多塊非常好味,呢個絕對係我既誠意推介燒扒既時侯,友善的員工仲會走埋黎幫手,服務真係一流!最後仲點
十分鐘後就可以入座了,一入黎就聽到播緊韓文歌(我無聽開所以唔識 ),地方格局都好舒適,而且仲可以將個人物品收下座位下,十分方便。 經過一輪點餐後,食物好快就黎到喇(我諗都唔使5分鐘)非常有效率呢個係帶子,非常大粒,真係超抵食,食落口完全無雪藏味,非常新鮮。 仲有大大片既牛利,呢個都係必點之一,大大片好好食,完全唔覺得"un",唔需要點樣點汁醬已經非常好味!!! 呢個係牛排骨,又係另一高水準之作!成塊咁剪開黎燒好吸引!呢個有用醬醃過,牛排骨食落口味道一絕,又唔會太咸又無搶到肉個隻味,超好食! 安格斯肉眼扒係成晚最高級既野食,扒一上到台面就見到非常新鮮,色澤好好,而且份量十足,食完一執都忍唔住再叫多塊非常好味,呢個絕對係我既誠意推介 燒扒既時侯,友善的員工仲會走埋黎幫手,服務真係一流!
最後仲點多個牛肋骨湯同埋兩份韓國炸雞,牛助骨湯友人話非常好味
我地都仲有食左羊架同埋五花腩,對我地呢班食肉獸而言,呢餐真係非常滿足
Other Info. :
餐廳員工好有禮貌好友善。
飲品汽水款式可以更多