2016-09-29
最近睇書學識左原來打邊爐都可以係一個健康餐平時覺得打邊爐一定好肥啦, 又肥牛又多肉所以ONDIET 的我一直都唔敢食太多直到最近睇左一本書, 教我將肉同菜分隔煮之後, 我就積極試下牛一係我一直覺得超好食的打邊爐連鎖店之一, 性價比高又多菜選擇, 即使我有素食的朋友, 都唔擔心會無啖好食先黎2碟牛1碟豬, 就算係叫最平的餐, 肉質都較其他同類連鎖店, 如牛X 鍋的好好多, 即使再加單, 肉質仍然保持因為有D 店舖第一碟好靚, 再加單就好唔得, 而我食過不下5次牛一, 都無呢個情況發生菜方面, 至少有10款菜提供, 而最令我今次驚喜既係, 佢竟然提供好 HIT 的 superfood羽衣甘藍以價錢黎講, 我之前係上環的沙律店, 一杯羽衣甘藍JUICE 都要70蚊, 一個羽衣甘藍沙律更過百蚊, 係街市買到一細細籃的羽衣甘藍都要40蚊所以牛一竟然提供羽衣甘藍, 真係令人刮目相看, 大讚!!!!!!加上仲有甜品, 飲品任食, 真係超值呀~~
平時覺得打邊爐一定好肥啦, 又肥牛又多肉
所以ONDIET 的我一直都唔敢食太多
直到最近睇左一本書, 教我將肉同菜分隔煮之後, 我就積極試下 牛一係我一直覺得超好食的打邊爐連鎖店之一, 性價比高
又多菜選擇, 即使我有素食的朋友, 都唔擔心會無啖好食
先黎2碟牛1碟豬, 就算係叫最平的餐,
因為有D 店舖第一碟好靚, 再加單就好唔得,
而我食過不下5次牛一, 都無呢個情況發生 菜方面, 至少有10款菜提供, 而最令我今次驚喜既係, 佢竟然提供好 HIT 的 superfood羽衣甘藍
以價錢黎講,
加上仲有甜品, 飲品任食, 真係超值呀~~