2013-08-24 6265 views
唔係第一次黎架喇,朋友話菜式改善左,所以再黎幫襯囉,今晚係同朋友係度食生日飯,九一湯兩甜品,呢個私房菜無 Menu架,客人想要Menu可以要求馮太將Menu電郵給你,我當晚請馮太電郵Menu給我,第二日再致電請她電郵給我,第三日喇還未收到,以下的菜名係我自已憑食覺改既,魚皮花生,麻麻地,鐵觀音薰衣草茶,薰衣草味唔夠濃。雜錦拼盤,呢個係主角,每次都會出現架,多種顏色,樣靚仲好好味添乜乜燒釀茄子,唔錯芝士年糕,年糕煙煙韌韌,買相靚味道好乜乜餃子,比想像中差,唔知係乜又食唔出係乜乜乜湯,清清地,唔差。乜乜咖哩煲配法包,咖哩無乜特別,法包夠脆,唔錯。咕嚕肉配紅米飯,咕嚕肉唔夠脆,咕嚕汁酸酸甜甜,OK啦,如果汁另上就更完美喇。鮮枝竹腐乳唐生菜,咸左少少個獻仲杰左d添唔知乜乜但個樣類似北京填鴨既食法。乜乜瓜甫,一般啦,但係唔知點解一檯三個人係一舊,一檯五個人又係一舊,離晒譜桂花糕彈牙,合桃糊濃味甜左少少啦。大同小異既菜式,已經覺得無乜驚喜喇!
魚皮花生及鐵觀音薰衣草茶
魚皮花生,麻麻地,鐵觀音薰衣草茶,薰衣草味唔夠濃。
雜錦拼盤
乜乜燒釀茄子
乜乜燒釀茄子,唔錯
芝士年糕
芝士年糕,年糕煙煙韌韌,買相靚味道好
乜乜餃子
乜乜餃子,比想像中差,唔知係乜又食唔出係乜
乜乜湯
乜乜湯,清清地,唔差。
乜乜咖哩煲配法包
乜乜咖哩煲配法包,咖哩無乜特別,法包夠脆,唔錯。
咕嚕肉配紅米飯
鮮枝竹腐乳唐生菜
鮮枝竹腐乳唐生菜,咸左少少個獻仲杰左d添
唔知乜乜但類似北京填鴨
唔知乜乜但個樣類似北京填鴨既食法。
乜乜瓜甫
桂花糕及合桃糊
桂花糕彈牙,合桃糊濃味甜左少少啦。

大同小異既菜式,已經覺得無乜驚喜喇!

Other Info. : 如果有Menu在檯上供客人參考,食既時候會知道食緊乜,感覺都唔同d架! 每位238元,實在太貴喇!
2013-08-21
雜錦拼盤