2016-01-18 5833 views
同行朋友說這是一間曾經叱吒一時的料理店,我們選它的原因是因為不用等位及想搵個地方靜靜地傾計~入得去都預左價錢拿脷架喇,不過如果有返咁上下質素,我地都ok既~我地order左北海丼及極上壽司拼盤, 先說說北海丼,入面嘅三文魚同蟹捧刺身睇落同食落都幾fresh,三文魚刺身肉厚,油份充足,鮮甜美味,分量亦唔少,而海膽入口鮮甜,不過始終同喺日本食到嗰種入口即溶feel仍然有少少分別,算係不過不失,未至於有「大師級」既驚喜~至於極上壽司拼盤就有齊晒最時令既飛機貨海鮮,一碟有10件,三文魚、吞拿魚、拖羅、牡丹蝦、海鰻、海膽、玉子等應有盡有,最令人滿意嘅係拖羅,佢嘅油潤程度同鮮味都屬於上級,甘、香、油、潤、鮮、甜、軟兼備,係最值回票值嘅一件~整體而言味道唔錯,不過又未至於值到收呢個價錢囉~或者人地target既係遊客啦~~

2015-12-13
$600 (Dinner)