2017-12-16
今日咁啱黎開北角,見到有間叫"姨婆瑪麗"ge餐廳,就同朋友一齊入咗去試下.東南亞野,我個人都好中意食,但通常都係食泰國菜或者系越南野多,星馬菜真係小食,今次就叫咗個:怡保咖喱麵咖喱麵一上臺已經聞到個香味,距個咖喱味唔會好刺鼻,而系好香,忍唔住流口水,呢個麵有個好濃郁ge咖喱湯底之餘.仲有好多配菜,蝦,魚片頭,豆腐卜,豬紅等,都幾豐富,特別中意距個豬紅,好香,而且好喜歡果個口感.辣死你姨媽呢個系一個拼盤飯,顧名思義系乜都有,椰香飯,雞蛋花生,鮧魚,青瓜,仲有牛腩,同一隻炸雞腿!重點個雞比炸得好脆好香,而且大大只,非常多肉,另外個牛腩都好香,牛腩蚊得非常淋滑,而且微微ge辣,呢個set好大份,而且非常適合男仔食,夠曬多肉!正啊姨婆小食拼盤小食拼盤有個烏打,粵語意思就係用一d蕉葉包住d魚肉去炭燒,魚肉淋滑有香葉ge香味,唔錯,另外仲有個賓城五香肉卷,都係呢度ge招牌小食之一,肉卷系用腐竹包住,食落滿滿ge腐竹香味,肉卷入面仲有d小配料,例如蘿蔔等等,幾正,之後再有d炸雞亦.都好唔錯,即叫即炸,豐富ge拼盤.肉骨茶肉骨茶好香,同好濃郁ge味道,充斥住藥材味,飲落幾甜,但唔會系好假ge甜,絕對系
今次就叫咗個:
怡保咖喱麵
辣死你姨媽
姨婆小食拼盤
肉骨茶
肉骨茶好香,同好濃郁ge味道,充斥住藥材味,飲落幾甜,但唔會系好假ge甜,絕對系真材實料!!滋補一流.
好味ge星馬菜,野食唔貴,又大份,店員ge服務態度好好!!值得贊啊!!好親切~~會再來.