2024-08-30 302 views
成日都見到人推介ᴍᴏᴍᴏ,先知道原來係尼泊爾餃子,上網見到呢間近地鐵站之餘,既有得食ᴍᴏᴍᴏ,又有得飲吓嘢,一於嚟ʀᴇʟᴀx吓ᴄʜɪʟʟ吓😍~1️⃣ ᴘᴀɴɪᴘᴜʀɪ🥔呢個脆脆波係印度好常見嘅一種街頭小食,係一個中間空心可以放餡嘅波波🤣入邊有薯蓉、豆蓉,番茄粒、洋蔥粒、香草🌿… 另外有一壺仔酸酸地嘅醬料可以淋上去一齊食~ 不過我就鍾意就咁食,覺得脆啲好食啲😌2️⃣ ᴋʜᴀᴊᴀ ꜱᴇᴛ🍽️想食多啲款揀呢個就冇有錯啦‼️一個有齊咁多款嘢食~ᴍᴏᴍᴏ鄙薄餡都夠晒熱,薯仔好綿密,雞肉乾身好入味,越咬越香😚仲有加入咗腰果花生嚟整嘅粉麵,香辣又惹味🌶️配埋似雪糕筒形狀嘅薄脆卷餅食真係超ᴊᴇɴɢ😍3️⃣ ꜰʟᴀᴍɪɴɢ ᴍᴏɴᴋᴇʏ🐵其中一個嚟呢度嘅原因都係因為呢杯嘢飲😚 完全係「嘩」一聲,點解可以咁特別⁉️ 店員淋完一噠火,杯邊連杯一齊燒,勁勁勁勁勁大火焰🔥成間餐廳嘅人都望過嚟,仲拎哂電話影相📸 入口就甜甜哋,好飲到我愈飲愈快🤣4️⃣ ꜱᴏᴜʟᴛɪɴɪ🍸呢杯雖然唔會起火,但就好少女心💓中間有片玫瑰花瓣同幾粒銀色珠珠做點綴,入口有陣陣桃桃嘅甜味🍑 螞蟻星人千祈咪錯過啦😎

1️⃣ ᴘᴀɴɪᴘᴜʀɪ🥔

2️⃣ ᴋʜᴀᴊᴀ ꜱᴇᴛ🍽️

想食多啲款揀呢個就冇有錯啦‼️
Khaja  Set

一個有齊咁多款嘢食~

Khaja  Set

仲有加入咗腰果花生嚟整嘅粉麵,香辣又惹味🌶️

配埋似雪糕筒形狀嘅薄脆卷餅食真係超ᴊᴇɴɢ😍

3️⃣ ꜰʟᴀᴍɪɴɢ ᴍᴏɴᴋᴇʏ🐵

4️⃣ ꜱᴏᴜʟᴛɪɴɪ🍸
Soultini

呢杯雖然唔會起火,但就好少女心💓

Type of Meal
Tea