2008-05-15
尋日小弟生日,老婆見我地成日都鋸扒,不如試新嘢,於是一早就book定位,真細心。The Grill環境唔錯,喺泳池邊,好彩天氣唔熱,有d風,幾舒服。不過我地坐喺樹下,間中都有幾隻小螞蟻爬咗上枱。食物都好好味,最正係鵝肝醬,好香好滑。(見之前有食家話鵝肝醬冇refill,等我仲好冇儀態咁攞咗一大舊,點知成晚refill咗幾次。)龍蝦就普通啦!d肉較韌,唔夠鮮甜,不過勝在多膏,而且都係不停refill。凱撒沙律真係正,d羅馬生菜超新鮮,好甜好脆。燒烤方面都幾好:燒蝦好大隻,好爽口。羊扒燒到啱啱好,唔韌唔太羶。羊肉腸好特別,有d羶,幾過癮。燒魷魚好得,值得一試。最正有燒菠蘿,食咗咁多肉,食塊燒菠蘿中和吓,冇咁滯。甜品......一個字講完:「削」小弟生日已經唔送蛋糕,仲連一件cake都冇,連其他食家話好味嘅麵包布甸都欠奉,有七八款甜品,最好食嘅就係啫喱糖,其「削」嘅程度都不用多講。不過整體嚟講都唔錯,值得一試。
凱撒沙律真係正,d羅馬生菜超新鮮,好甜好脆。
燒烤方面都幾好:
燒蝦好大隻,好爽口。
羊扒燒到啱啱好,唔韌唔太羶。
羊肉腸好特別,有d羶,幾過癮。
燒魷魚好得,值得一試。
最正有燒菠蘿,食咗咁多肉,食塊燒菠蘿中和吓,冇咁滯。
甜品......一個字講完:「削」
不過整體嚟講都唔錯,值得一試。