2016-01-10
附近食完飯搵甜品經過就比出面介紹ices' more bar 吸引左入去!今日係綠茶同朱古力味,我地揀左綠茶。唔記得影相... 呢個Ices' more bar ($42) 外面係燒過外層嘅綿花糖入面係威化再入面係雪糕。綠茶雪糕好好味,不過敗筆竟然係個綿花糖.. 綿花糖只係外層略燒,就好似食一大舊普通綿花糖咁...未咬到入面嘅雪糕的話就咁食綿花糖其實都幾唔好味... 不過呢個係幾有創意嘅!另外仲叫左杯Muah ($55) - blue moon 雪糕配檸檬味曲奇杯,仲有個蘑菇樣蛋白脆脆,雪糕上仲有爆炸糖。Blue moon 雪糕好好味有d似yougurt味小小酸,雪糕同爆炸糖好襯!見其他食評話個磨菇好甜,不過對我黎講還可以,而磨菇白色嘅部份係無咁甜而且幾好味!個雪糕筒比較似綠茶味曲奇,不過唔啱我口味⋯呢間店嘅特色係d紙都可以食埋,紙冇咩味但係夠新意不得不提係店員服務非常好,不厭其煩好好笑容咁為每一位客人介紹各款雪糕!有機會我一定會黎試其他味